Égbekiáltás

Az 56-osok terén álló emlékmű számtalan fotózási lehetőséget rejt magában. Sajnos itt-ott csúnyán meg van rongálva. Grafitik, a burkolatba rejtett összetört reflektorok, stb., ami igen rontja az összképet. Pedig, ha a lámpák üzemelnének, akkor bizonyára még kreatívabban lelehetne fotózni ezt a nem túl szép alkotást. De mint tudjuk némi kreativitással és furmányos perspektívából nézve a rondából is lehet szemnek tetszetős képeket készíteni. Remélem egyszer majd sor kerül a felújítására. Az biztos, hogy az elsők között leszek, hogy még időben lencsevégre kapjam a kivilágított művet.

A megfeszített Jézus

Az embernek Fia az emberek kezébe adatik, és megölik őt; de ha megölték, harmadnapra föltámad.

Ezt a képet Szentendrén a Templom téren készítettem. Jókor voltam jó helyen. Egy fotós ilyenkor a paradicsomban érzi magát. Egy sürgető érzés keríti hatalmába, hogy azonnal le kell kapnia, hogy a vissza nem térő alkalom egy pillanat el ne röppenjen. A kép kissé nyomasztó, de a célom pontosan ez volt. Megjeleníteni azt a pillanatot és érzést amit éppen akkor és ott nyújtott a látvány. Remélem sikerült. Szerencsére a természet is segítségemre volt eme hatásos és drámai kép elkészítésekor. A nap már félig a házak teteje mögött bújt meg és izzó narancsos színt kölcsönzött a fehér templom falának és az előtte álló feszület sziluettje megjelent a falon.

Robbanás

Ez a kép a Stefánia palota kertjében készült az egyik kiállított műalkotásról. Egészen véletlenül fedeztem csak fel. Hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam, hogy egészen közelről fotózva adok neki egy perspektivikus nézetet és meglátjuk mi sül ki belőle. Szerintem egészen jó lett. Olyan mintha egy robbanás lenne.